Turism

Sevärdheter i och runt Sjötofta


Gravfält från järnåldern med domarringar.

Domarringen är en begravningsplats från järnåldern. Domarringgravfältet ses som ett av sjuhäradsbygdens vackraste och bäst bevarade. Det visar att det funnits människor och verksamhet i Sjötofta sedan mycket lång tid tillbaka. Är beläget nära den gamla järnvägsstationen centralt i Sjötofta och ligger i Hembygsparken. Hembygsparken används bland annat till rastplats för både bilister och dressinåkare. Här finns bänkar, bord och en grill mitt i en trevlig omgivning centralt i Sjötofta.

domarring

 

 

Karta till gravfältet

 


Påskliljor i Fagerås

Under säsongen är omgivningarna täckta av påskliljor och du får chans att se över en miljon blommande påskliljor.

 

 

 Välkommen till Fagerås!


 

Museum i G:a Bygärde

På övervåningen i Bygärde så har Hembygdsföreningen ett museum. Museumet är öppet under juli månad under vardagarna. Här hittar du bland annat jordbuksredskap och skolmateriel. Många av föremålen härstammar från trakten.

Museum på Bygärde

 

Karta till museumet

 


 

 

 

 

Skogsateljén


Skogsateljén ligger väldig vackert mitt ute i skogen, omgiven av små sjöar och ängar. Här hittar du lugn och ro och ett fantastiskt utflyktsmål för hela familjen. Skogsateljén erbjuder en bigård med bisafari, en gårdsbutik med ekologiska och hemmagjorda produkter och en konstateljé. På sommaren mellan juni och augusti öppnar vi dessutom ett litet sommarcafé med fikaservering i trädgården och i ateljén.

 

Välkommen till Skogsateljén